top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Aanbod Stadjerspas sport, hobby, museum blijft in 2020


De korting van 20 euro op sport- en hobbyverenigingen en buurtcentra, het gratis museumbezoek en de museumjaarkaart blijven in 2020 toch beschikbaar in het pakket van de Stadjerspas. Inwoners met een Stadjerspas kunnen in 2020 daardoor van dezelfde aanbiedingen en kortingen gebruik maken als vorig jaar. De gemeente trekt de maatregel om dit niet langer te vergoeden in.

Vlak voor de kerst communiceerde de gemeente dat de aanbieders van deze activiteiten niet langer een vergoeding krijgen van de gemeente. Daardoor zouden houders van de Stadjerspas geen gebruik meer kunnen maken van sport, hobby en museum in 2020. Door de late communicatie en door verontruste reacties, heeft de gemeente besloten de maatregel in te trekken.

De maatregel om sport, hobby en museumbezoek niet langer te vergoeden via de Stadjerspas was een eerste uitkomst van het nieuwe armoedebeleid om het beschikbare geld anders te gaan inzetten. De gemeenteraad van Groningen heeft afgelopen oktober het nieuwe armoedebeleid vastgesteld, Toekomst met perspectief. Nieuw aan dit plan is om de generatie-armoede te doorbreken, mensen uit hun armoede-situatie te halen en er voor te zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Wat blijft is de wens om het leven voor mensen met een krappe beurs te verlichten, zoals bijvoorbeeld met de Stadjerspas. Het nieuwe armoedebeleid gaat ook een groter beroep doen op partijen in de Groningse samenleving om samen meer te doen voor vooral kinderen in armoede.

Comments


bottom of page