
Wijkoverleg Korrewegwijk | WOK
Het bestuur van het WOK stelt zich voor
Wijkoverleg Korrewegwijk
In de Korrewegwijk heeft een aantal bewoners zich verenigd in het Wijkoverleg Korrewegwijk (WOK). Het WOK behartigt de belangen van de bewoners van de wijk. Zij doet dat in de juridische vorm van een stichting. De stichting heeft een bestuur dat op dit moment bestaat uit vier leden. Jaarlijks zijn er circa acht bestuursvergaderingen.
De gemeente gaat ervan uit dat het WOK de bewoners van de wijk vertegenwoordigt en verstrekt ieder jaar een beperkte subsidie. Het WOK besteedt de subsidie aan het ondersteunen van activiteiten van bewoners van straten, buurten en van de wijk. Van tijd tot tijd vraagt de gemeente het Wijkoverleg om mee te praten over het ontwikkelen van beleid. Zo praat het WOK bijvoorbeeld mee over parkeerplannen in de wijk, over de nieuwe Korreweg en over de Gerrit Krolbrug.
Het Wijkoverleg houdt zich met verschillende activiteiten bezig, zoals de organisatie van de Wijkstemdag. Ook geeft het de wijkkrant ‘de Korrespondent’ uit. De laatste edities daarvan vindt u ook op deze website. Communicatie gaat naast de Korrespondent ook via onze website www.korrewegwijk.nl.
Informatie
Wilt u meer informatie over het Wijkoverleg Korrewegwijk dan kunt u terecht bij de secretaris/penningmeester van het Wijkoverleg – Loek Veldt (telefoon 050-5731552). U kunt HIER uw contactgegevens en vraag of opmerking voor het WOK of de Wijkredactie achterlaten en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
​
Subsidie
Mocht u belangstelling hebben voor financiële ondersteuning van uw activiteiten, maar weet u niet zeker of u in aanmerking komt, dan kunt u zich wenden tot de secretaris/penningmeester van het Wijkoverleg – Loek Veldt, tel: 050-5731552. Het WOK stimuleert en subsidieert graag wijkactiviteiten. Vooral activiteiten die bijdragen aan de sociale samenhang en de verbinding in de wijk en aan vergroeningsactiviteiten. Subsidie kan aangevraagd worden via dit formulier.
Het kan zijn dat u ergens anders subsidie of hulp kunt krijgen voor uw activiteit. In dat geval verwijzen wij u graag door. Zo is er bijvoorbeeld het Groen Huis voor het lenen va (tuin)gereedschap https://www.werkpro.nl/werkbedrijf/het-groenhuis/.
Bij de gemeente kunt u terecht voor het aanvragen van een geveltuin of boomtuin. U kunt hiervoor contact zoeken met de groencoördinator van de gemeente door het invullen van een contactformulier: https://gemeente.groningen.nl/geveltuin-aanvragen-of-boomtuin-adopteren.
Bijdrage leveren?
Het bestuur wil graag het aantal leden uitbreiden. Bent u nieuwsgierig naar wat zich allemaal in de Korrewegwijk afspeelt? Wilt u een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in de wijk? Zo ja, dan vragen wij u enkele vergaderingen van het wijkoverleg bij te wonen. Heeft u enkele vergaderingen bijgewoond, dan kunnen we gezamenlijk besluiten of u toetreedt tot het bestuur.
Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met de secretaris/penningmeester Loek Veldt via mailadres lenlveldt@hotmail.com of telefoonnummer 050-5731552.
Dit kan ook als u interesse heeft in deelname aan de wijkredactie, die de wijkkrant uitgeeft en de wijkwebsite beheert.
De bestuursleden van Wijkoverleg Korrewegwijk
De leden wonen allemaal voor langere tijd in de wijk en wij vinden het belangrijk dat relaties tussen wijkbewoners enerzijds en de verhouding tussen de wijk en de gemeente anderzijds worden versterkt. We willen graag inspraak en invloed op onze woonomgeving en houden ons dus bezig met het subsidiëren van activiteiten in de wijk, maar ook met het meedenken over bijvoorbeeld vraagstukken rondom de Korrewegbrug en het Oosterhamrikkadetracé. Als bestuur willen we graag een afspiegeling zijn van de wijk. Er wonen bijvoorbeeld veel studenten en starters in de wijk, maar zij zijn (nog) niet in ons bestuur vertegenwoordigd. Heeft u interesse, kijkt u eens op de website en neem zo nodig contact met ons op.
​​​​​​​​​​​​​​​​​
Hieronder stellen wij ons aan u voor:
​
​
Loek Veldt
Mijn naam is Loek Veldt en ik woon samen met mijn vrouw Lammie in de Bataviastraat van de stad Groningen. Inwoner van de stad Groningen ben ik sinds 1975 toen ik kwam te werken bij Jos Beeres in de slijterij op Korreweg 186 en kwam te wonen in de Bataviastraat. Na 11 jaar kwam er een omslag. Ik kreeg een baan aangeboden bij Kartonfabriek de Halm in Hoogkerk en op mijn 62e jaar mocht ik met de VUT.
Mijn vrouw en ik voelen ons zeer betrokken bij de Korrewegwijk. Met Speeltuin DIB kwamen we in aanraking via onze kinderen en daar zijn we beiden lang bij betrokken gebleven. Via Geert Reinders, toen de voorzitter van het WIB ( Wijkoverleg Indische Buurten) ben ik bij het wijkoverleg betrokken geraakt wat nu de naam WOK ( Wijkoverleg Korrewegwijk) draagt.
Het WOK is ook vertegenwoordigd in “De Groene Korrewegwijk” en samen houden wij ons bezig om een bezuiniging tot stand te brengen via energiebesparing. Er worden juniorcoaches gezocht die via een checklist thuis kunnen kijken wat er verbeterd kan worden. Ook is het de bedoeling dat er seniorcoaches komen om dit te ondersteunen in de wijk. Voor de Korrewegwijk staat ook een “Warmtenet” gepland. Maar de voorwaarden hiervoor zijn nog niet duidelijk. Dit moet nog even afgewacht worden. Tevens wordt er veel gedaan om tot een groenere Korrewegwijk te komen via ondermeer Operatie Steenbreek. Tegel eruit en plant erin. Ook kan er bij de Gemeente een aanvraag worden ingediend voor “Geveltuinen” en “Boomtuinen”. Het WOK ondersteunt de oproep om tot een groenere Korrewegwijk te komen. Zo hopen wij als WOK, in samenwerking met andere instellingen, te zorgen voor een mooiere en veiligere Korrewegwijk.

Ibo Pheifer
Ik woon, samen met Hilda in de Gratamastraat. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn hele leven al in de Korrewegwijk, Professorenbuurt heb gewoond. Als 4 jarige ben ik in de Gratamastraat terecht gekomen. Eerst 3 hoog, hoek van Swinderenstraat, toen meeverhuisd naar een van de eengezinswoningen aan de andere kant van de straat. Ik heb, als 17 jarige nog een korte tijd de Tuinbouwbuurt verkend, maar kwam al snel in de Diephuisstraat terecht waar ik zo’n 13 jaar heb gewoond. Met nog een tussenstop van 2 jaar in de Rivierenbuurt ben ik teruggekeerd, samen met Hilda, in de Gratamastraat, waar we op dit moment alweer meer dan 30 jaar wonen. Daarvan een groot deel van de tijd ook samen met onze kinderen Cas en Lisa.
Mijn werkzame leven heb ik hoofdzakelijk bij de gemeente Groningen doorgebracht. Ik heb daar verschillende functies gehad binnen de afdelingen Financiën, Belastingen en het Bedrijfsbureau Publieke Dienstverlening, maar mocht als laatste klus het Klant Contact Centrum van de gemeente mee helpen opzetten. Ik ben daar toen nog 13 jaar als afdelingshoofd aan verbondengebleven, tot ik door de pensioengerechtigde leeftijd hiermee moest stoppen.
In mijn nieuwe levensfase heb ik het fietsreizen als een “afkickmiddel” van mijn werk ontdekt. Ik heb er inmiddels een leuk aantal kilometers in Europa opzitten en hoop hier nog een flink aantal aan toe te voegen. Na bijna 3 jaren “ontwennen” werd het tijd om nieuwe activiteiten te starten. Zo ben ik inmiddels vrijwilliger bij Humanitas en heb nu ook besloten om iets voor de wijk terug te doen die mij al die jaren een warme woonomgeving heeft geboden.

Herman Plat
Ik woon sinds september 1997 met veel plezier in de Petrus Hendrikszstraat. Vanaf juli 2005 werk ik bij de gemeente Groningen, tot 2015 als medewerker Documentaire Informatievoorziening en vanaf 2016 als administratief medewerker bij het Centraal Ambtelijk Secretariaat Medezeggenschap. Ik ben recent bij het WOK gekomen na een oproep van Loek Veldt om meer bestuursleden. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het WOK, namelijk het streven naar een mooiere en veiligere Korrewegwijk. Ik ga me eerst bezighouden met het mede actualiseren en beheren van de website Korrewegwijk.nl.
