top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Bericht van het WOK over de hellingsbaan bij de Gerrit KrolbrugVan het WOK: De lang beloofde hellingbaan bij de Gerrit Krolbrug gaat volgens Rijkswaterstaat voor de kerst 2022 in gebruik. Nog niet bekend is of de omgevingsvergunning door de gemeente Groningen al goedgekeurd is.


Deze hellingbaan is bedoeld als tijdelijke vervanging voor de huidige trapbrug. Alle passanten kunnen dan rollend weer over het water komen. Zowel fietsers als alle minder mobiele verkeersdeelnemers. Er komt 1 baan met een witte streep in het midden.

Eind september wordt de westelijke loopbrug afgesloten. De werkzaamheden duren tot 6 weken. Tot die tijd blijft de oostelijke loopbrug open. Het bouwen van een nieuwe brug kost minstens twee jaar en hiermee wordt pas eind 2025 of later mee begonnen. De nieuwe hellingbrug blijft dus minstens 3 jaar in gebruik.


Bij het ter perse gaan van dit bericht waren de werkzaamheden nog niet begonnen.


NB: op de tekening van Rijkswaterstaat is de Zuidzijde bovenaan de pagina. De hier afgebeelde Hellingsbaan ligt dus aan de overzijde van het Van Starkenborg Kanaal!


Door: Herman BeensFoto boven: Korrewegkant, aan deze komt de Hellingsbaan

Comments


bottom of page