top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Computer- en smartphone ondersteuning in Korrewegwijk

DIG050 start Digitaal in de Wijk in de Korrewegwijk en de Hoogte. Bewoners krijgen hierbij ondersteuning bij het gebruik van computer of hun smartphone. Medewerkers van DIG050 zijn hiervoor twee dagdelen aanwezig in het Floreshuis en BSV De Hoogte.


“Het idee is uitgewerkt met het WIJ-team Korrewegwijk, BSV de Hoogte en het Floreshuis”, zegt Mark Smit van DIG050. “Het idee is om buurtbewoners te helpen met al hun computerproblemen. Bovendien verzorgen we workshops van hulp bij het gebruik van de telefoon, whatsapp en omgaan met je laptop. Het is computercursus op maat in kleine groepjes. Je leert gegarandeerd iets nieuws bij ons.’’


Ouderen en digibeten

Carina van de Witte van WIJ-team Korrewegwijk is enthousiast over de samenwerking. “De afgelopen jaren heeft digitalisering een enorme vlucht genomen. Bewoners van De Hoogte en Korrewegwijk zijn hierin niet achter gebleven. Met name bij ouderen en digibeten constateren we behoefte aan hulp bij bezigheden op smartphone of computer.”


Vaardigheden ontwikkelen

Ze vervolgt: “Bij WIJ Korrewegwijk zien we regelmatig terugkerende ondersteuningsvragen op het gebied van taal, financiën en digitalisering. De vrijwilligers helpen graag! In het kader van zelfredzaamheid is het alleen ook gewenst dat bewoners zélf vaardigheden ontwikkelen. Dat kan nu met Digitaal in de Wijk van DIG050. We hopen op een grote belangstelling.” Meer informatie vind je op de website van Digitaal in de Wijk. Vragen kun je stellen via de mail, of bel 06-31944376.


Comments


bottom of page