top of page
  • Foto van schrijverRedactie

De Wijk De Wereld weer van start in De Korrewegwijk en de Hoogte!

Ieder jaar trekt Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld samen met professionele theatermakers een wijk in van Groningen. Om te luisteren naar verhalen en dromen van bewoners, samen met hen muziek en theater te maken en verhalen te delen. Vorig jaar was dat in Selwerd – Paddepoel, dit jaar in de Korrewegwijk en de Hoogte. Heb jij of ken je iemand met een bijzonder verhaal dat een podium verdient? Of sta je graag op een podium om een verhaal te vertellen? En woon je in Korrewegwijk of de Hoogte? Sluit je dan aan bij Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld! Op 23 januari vindt een eerste bijeenkomst plaats in het Floreshuis.


De Wijk De Wereld zoekt: bewoners die mee willen doen

Lijkt het je leuk om mee te doen? Dan willen we je graag ontmoeten! Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben in het theater. We zoeken mensen die van muziek, toneel en dans houden, maar ook bewoners die graag koken, schrijven, vertellen, bouwen, verzinnen, fotograferen, kletsen, dromen, klussen, verzamelen, mooie verhalen bewaren, of… waar wij nog niet opgekomen zijn.

In juni krijgt de buurt de sleutel van de Stadsschouwburg Groningen

We blijven niet alleen in de wijk. We willen de verhalen en talenten uit de wijk een bijzonder podium geven. In juni nemen we samen met de wijkbewoners een week lang de Stadsschouwburg over om al deze ervaringen en verhalen te delen met de rest van de stad.


Geïnteresseerd?

Kom dan naar de eerste bijeenkomst op woensdagavond 23 januari (aanvang 19:30 uur) in Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld in het Floreshuis.


Of stuur een mail naar jantien@dewijkdewereld.nl


Kijk voor meer informatie, ook over de editie van vorig jaar, op www.dewijkdewereld.nl


Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld is een initiatief van De Oosterpoort & Stadsschouwburg, het Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni en de Wijkjury.


Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld

Floreshuis, Floresplein 19
Comments


bottom of page