top of page
  • Foto van schrijverRedactie

De Wijk De Wereld wint Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst

“De manier waarop ze alle wijkbewoners samen brengen en mensen naar het theater krijgen die er wellicht anders niet zouden komen is bewonderenswaardig. Waren er maar meer initiatieven die op die manier saamhorigheid aanmoedigen en talent aanmoedigen.” aldus de jury over Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld. De Wijk De Wereld won maandag 11 november de Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst. De prijs, een bedrag van € 5000, is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Groningen.

Wijkbewoonster Susan uit de Indische Buurt speelde saxofoon in het wijkorkest en vond het een heel bijzonder project om aan mee te doen: "Tijdens het repeteren leer je elkaar als deelnemers heel goed kennen. Het gaf echt een saamhorigheidsgevoel. Ik heb veel buren ontmoet en hun verhalen gehoord. Wat ik ook heel bijzonder vond, je treedt samen op in de schouwburg. Die kans krijg je anders nooit."

In 2018 was de eerste en volledig uitverkochte editie van De Wijk De Wereld en namen bewoners van Selwerd en Paddepoel de Stadsschouwburg over. Dit jaar gebeurde dat door bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte. In 2020 is Beijum aan de beurt.

Foto van links naar rechts: Elly Jonker (zakelijk leider), Jantien Kurpershoek (dramaturg), Karin Noeken (artistiek leider De Wijk De Wereld – foto: Knelis)


Comments


bottom of page