top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Dit weekend: Bourgondisch Bernouilli

Zodra het mooie weer zich aandoet, verschijnen de foodfestivals in Groningen. Tijdens het pinksterweekend vindt wat mij betreft het tofste festival van de stad plaats: Bourgondisch Bernoulli, Food and Music Festival. 

Het festival bracht in 2014 voor het eerst foodtrucks naar Stad. Eerder onder de naam MutiCulinair Food Festival. Op 26, 27, 28 en 29 mei transformeert het Bernoulliplein aan de Korreweg wederom tot openluchtrestaurant. 


Selamat makan

Oftewel ‘eet smakelijk’ in het Maleis. Elk jaar kijk ik weer uit naar de overheerlijke rendang van Masawaja*, een foodtruck die Moluks eten aanbiedt. En dat doen ze goed. Bij mijn bordje rendang (een rundvleesgerecht met kokos) vraag ik meestal een schep huisgemaakte sambal. Want ja, scherp eten, daar hou ik van. Ik kon (nog) niet vinden of Masawaja er dit jaar weer bij is. Laten we het hopen! Het foodfestival kondigt wel aan Mexicaans eten aan te bieden. Ook zal er rib eye, wraps, truffels en biefstuk zijn. Bij al dat food hoort natuurlijk een lekker drankje. Van een biertje uit eigen regio (Maallust!) tot een goede kop koffie of een frisse cocktail of shake. Dit alles is slechts een selectie van de foodtrucks die aanwezig zijn op het festival. Echt bourgondisch dus, dat Food Festival op het Bernoulliplein. 

 

Funk & old school classics


Zoals elk jaar klinkt er tijdens het food festival op het Bernoulliplein ook muziek uit de speakers. Bands en dj’s zorgen voor funky muziek als je lekker aan het eten bent. Lekker funky, beetje soul, wat disco en natuurlijk swingende salsa. Laat maar komen! 


Foodfestival voor iedereen


Bourgondisch Bernoulli vindt plaats vlak buiten het centrum, op het Bernoulliplein in de Korrewegwijk. Een uitgelezen locatie voor een foodfestival: een groot grasveld in een gezellige woonwijk. Het plein is makkelijk te bereiken en ligt op een kwartiertje lopen van de binnenstad. Kom je met het hele gezin? Geen probleem. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Voor hen is er ook vermaak. Zelf kun je ook tussendoor de competitiestrijd wat aanwakkeren bij je vrienden met een ouderwets potje sjoelen, of een goaltje scoren met tafelvoetballen. 


Praktisch:

– Adres Bourgondisch Bernoulli Food and Music Festival: Bernoulliplein, Korrewegwijk– Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk– Het is niet toegestaan om eigen eten en/of drinken mee te nemen– Het springkussen is voor alle kinderen toegankelijk onder toezicht van een ouder.


Tijden:Vrijdag 26 mei van 16:00 tot 22:00 uur

Zaterdag 27 mei van 12:00 tot 23:00 uur

Zondag 28 mei van 13:00 tot 22:00 uur

Maandag 29 mei van 12:00 tot 21:00 uur

Yorumlar


bottom of page