top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Energietoeslag aanvragen voor 31 december 2022 en meer nieuws!Op woensdag 2 november heeft de gemeenteraad het budget voor het hulppakket beschikbaar gesteld. Dit betekent de start van een aantal nieuwe regelingen. Eén van de regelingen is het uitbreiden van de energietoeslag voor inwoners die nét buiten de boot vallen voor de energietoeslag van 1.500 euro.

Je vindt de regelingen op onze website. Heb je een inkomen tussen 120% en 140% van de bijstandsnorm? Dan kom je in aanmerking voor deze eenmalige energietoeslag. Het bedrag van deze eenmalige energietoeslag is 600 euro.


Je kunt deze energietoeslag aanvragen tot en met 31 december 2022!

Alle informatie over deze nieuwe regeling en het aanvraagformulier vind je op onze website. Weet je niet of u in aanmerking komt of wil je hulp bij het aanvragen? Dan kun je terecht bij het WIJ-team in jouw buurt. Lees meer op onze website.


Extra nieuws Energietoelage: Spaargeld telt niet mee voor Bijzondere Bijstand Energiekosten

Kom je niet in aanmerking voor de energietoeslag of is dit niet genoeg? Maar heb je wel te maken met verhoogde energiekosten die je niet meer kunt betalen? Dan is het misschien mogelijk om bijzondere bijstand voor energiekosten aan te vragen. Sinds 1 november kijkt de gemeente niet meer naar je vermogen. Dit betekent dat we jouw spaargeld en andere eigendommen niet meetellen. We kijken wel naar je inkomen.


===== Is je inkomen hoger dan 120% van de bijstandsnorm (hoeveel geld je aan bijstand kunt krijgen)? =====


Dan berekenen we hoeveel je zelf nog kunt betalen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Comments


bottom of page