top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Geen afdak bij brug

De nieuw aan te leggen Gerrit Krolbrug krijgt geen schuilplek voor mensen die niet over de fiets- en loopbruggen kunnen op momenten dat de brug geopend is. De gemeenteraad baalt daarvan.


Het verzoek om een dergelijke schuilplek tegen slechte weer te onderzoeken werd vorig jaar breed gesteund door de gemeenteraad en ingediend onder de naam "Droog over". Maar iets van een overkapping of overdekte brughalte bij het Van Starkenborghkanaal gaat er niet komen.

De meerwaarde van zo'n plek is te beperkt, legde wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) vorige week woensdagavond uit. Overkappingen zouden bovendien zomaar eens onveilige hangplekken kunnen worden op rustige donkere uren en kennelijk kon er niets worden verzonnen van voldoende kwaliteit. Overkappingen doen afbreuk aan de esthetiek. Of zoals Broeksma zei: "Ze doen afbreuk aan het plaatje als geheel."


Meerdere gemeenteraadsfracties baalden daarvan. En niet alleen daarvan. Sowieso stemden de recente ontwikkelingen - vanwege nieuwe problemen voorlopig geen tijdelijke fietsbrug - weinig hoopvol voor de toekomst. Het CDS stelde Broeksma meermaals voor om geen datum meer te noemen.

Ergens in 2026/2027 de nieuwe brug in gebruik nemen, zoals de gemeente nu schrijft? "Er ligt een hele rits dingen die de boel opnieuw kan vertragen", zei Izaäk van Jaarsveld. "Ik snap dat we Rijkswaterstaat onder druk willen houden, maar we houden mensen voor de gek als we opnieuw een deadline noemen." Broeksma was dat niet met hem eens. Rita Pestman (PvdA) waarschuwde: "Ik mis een grondige financiële onderbouwing.


Bron: Groninger GEzinsbode

"

コメント


bottom of page