top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Grootschalige vervanging riolering in Professorenbuurt

In de Heymanslaan, Van Hamelstraat, Van Swinderenstraat en de noordkant van de Oosterhamrikkade in de Professorenbuurt wordt tot aan het einde van dit jaar de riolering vervangen. De plannen zijn onderdeel van een grootschalige aanpak van vervanging van de rioleringen. Tevens krijgt een aantal straten een nieuwe inrichting en worden er bomen geplant.

Omdat de straten toch open moeten, krijgen deze straten na het leggen van de rioolbuizen ook een nieuwe inrichting. De Heymanslaan krijgt klinkers in plaats van asfalt en de oorspronkelijke dubbele bomenrij wordt hier hersteld. In verband met het nieuwe rioolstelsel zijn er de afgelopen week 17 lindes verwijderd. In plaats daarvan worden er bij de herinrichting 36 acacia’s geplant. De bewoners zijn hierover geïnformeerd.Wegversmallingen

In de Van Hamelstraat en in de Van Swinderenstraat worden na de herinrichting in beide straten 16 esdoorns geplant. Verder krijgen de Heymanslaan en de Oosterhamrikkade (extra) wegversmallingen om hard rijden te ontmoedigen.

Comments


bottom of page