top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Help jij Lefier in haar zoektocht?

In de West-Indische buurt zijn de restauratoren van SiO2 uit Groningen sinds afgelopen voorjaar druk in de weer. Hein, Maurice en Jakobine zijn hier bezig met het opknappen van de kunst van Anno Smith. Vanwege het historisch belang van de kunstwerken wil Lefier alle kunst van Anno die wij in ons bezit hebben graag behouden. Daarom hebben we opdracht gegeven om de komende tijd alle kunstwerken aan de West-Indische kade te restaureren.

We vinden het prachtig om te zien dat het werk al flink opschiet en de restauratoren ook niet onopgemerkt blijven bij buurtbewoners. Op zijn beurt vindt Hein de gesprekken met de bewoners ook ontzettend leuk en waardevol. Daarom willen we graag jullie hulp inroepen.

Bij het beeld ‘Stad’ ontbreekt een stuk van haar arm. Tot nu toe hebben we niet kunnen achterhalen waar dit gedeelte gebleven is, of hoe dit er ooit uit heeft gezien. Ook dit beeld willen we weer in ere herstellen. Heb jij informatie over het beeld? Of nog beter: heb jij of iemand die je kent foto’s van het complete beeld? Neem dan contact op met Roos Oosten via r.oosten@lefier.nl.


Comments


bottom of page