top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Jubilerend Karrekoor zoekt nieuwe leden

Veel verenigingen hadden het moeilijk in coronatijd. Geen wedstrijden, lange tijd geen trainingsbijeenkomsten, enzovoort. Zangverenigingen hadden het wellicht het zwaarst. Bijeenkomsten binnen waren zo goed als verboden, want bij het zingen komen veel aerosolen vrij. Er zijn in Nederland koren opgeheven. Maar het Karrekoor, met slechts een gering ledenverlies, heeft de coronatijd goed doorstaan.

Elke dinsdagavond komen zo’n 20 vrouwen en 6 mannen bij elkaar in Het Floreshuis om twee uur te repeteren. Het is koor waar iedereen welkom is, ook al heb je geen zangervaring. Nieuwkomers kunnen meteen meedoen. In het 35-jarig bestaan van het koor, is slechts drie keer voorgekomen dat men dringend aan iemand vroeg om met zingen te stoppen. Men zingt vooral licht klassiek, maar ook ander repertoire wordt beoefend.

Het koor heeft in de coronatijd een aantal keer buiten gezongen, onder de overkapping van de Lineusborg. Maar toen de werknemers van de Universiteit lieten weten dat ze er last van hadden, stopten ze daar mee. Ook repeteerden ze in het voorjaar een paar keer op het schoolplein van het Karrepad, maar dat was natuurlijk erg weersafhankelijk.

Gelukkig kan het koor sinds eind augustus weer binnen oefenen, op 1,5 meter afstand. Dat is nodig willen ze het lustrum dat in 2020 niet door kon gaan, in 2022 alsnog vieren. Het thema is ‘Oorlog en Vrede’, met liederen van de componist Thodorakis (Mauthausen cyclus) en Joodse liederen. Het thema paste goed bij 75 jaar bevrijding. Bedoeling is in ieder geval een optreden voor familie en genodigden, en wellicht wordt dat vaker. Normaal treedt het koor ook regelmatig op in kerken en zorgcentra.

Het Karrekoor zoekt nieuwe zangers en zangeressen. Vooral sopranen en mannen kan het koor nog wel gebruiken, maar uiteraard is iedereen welkom. Onder leiding van dirigent David van Roijen worden wekelijks eerst oefeningen gedaan om spieren en stembanden los te maken en daarna los te gaan. Zelfs een repetitie bijwonen is erg inspirerend. Verschillende stemgroepen oefenen samen, soms apart en van Roijen coacht zeer positief.

Het Karrekoor organiseert open repetitie-avonden op 26 oktober, 2 november en 9 november. Iedereen is tussen 20.00 en 22.00 uur welkom. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk: info@karrekoor.nl.bottom of page