top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Koningsnacht en Koningsdag, 26 en 27 aprilKoningsnacht & Koningsdag in Groningen

Een gezellig, maar ook een veilig feest. Dat moeten Koningsnacht (dinsdag 26 april) en Koningsdag (woensdag 27 april) in Groningen na twee jaren zonder festiviteiten weer worden. Daarom sluiten we tijdens deze dagen een aantal straten in en rondom het centrum af voor verkeer. Kom je feest vieren in het centrum? Zet je fiets gratis en veilig in de fietsenstalling aan de Nieuwe Markt, Grote Markt of plaats ‘m in de daarvoor bestemde fietsrekken. Neem geen glas of blik mee. Dit is vanwege de veiligheid niet toegestaan.

De festiviteiten tijdens Koningsnacht in de binnenstad stoppen op verschillende tijden, de laatste om 02.00 uur. Zo willen we voorkomen dat veel mensen op hetzelfde moment naar huis gaan. Op Koningsdag stopt de muziek op de podia in het centrum uiterlijk om 22.00 uur. Alle informatie over de afzettingen, het programma, de vrijmarkt en de regels vind je op onze website.

Als je op Koningsnacht of Koningsdag naar Groningen komt, houd dan rekening met de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. De grootschalige werkzaamheden van Operatie Julianaplein zorgen ervoor dat de stad met de auto minder goed bereikbaar is. Ons advies: ga te voet, pak de fiets, reis met het openbaar vervoer of parkeer je auto op de P+R. Lees het hele bericht op de website van Groningen Bereikbaar.

Comentarios


bottom of page