top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Korrewegwijk en De Hoogte nemen Stadsschouwburg over


Vorig jaar was de eerste en volledig uitverkochte editie van De Wijk De Wereld. Bewoners van Selwerd en Paddepoel namen met veel succes de Stadsschouwburg over. Op 13, 14 en 15 juni wordt het theater een week lang het huis van de wijkbewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte. Ga mee op ontdekkingsreis door de Stadsschouwburg en maak kennis met de verhalen van Sarah, Tjomme, Lies, Johann en vele anderen. In de vorm van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven.

Wie zijn al die mensen, dag in dag uit onderweg op die drukke Korreweg? Waar gaan ze naartoe en waar komen ze thuis? En welke verhalen leven er een stukje verderop achter de mooiste poort van Groningen, de Cortinghpoort, daar in De Hoogte? Waar dromen de spelende kinderen in speeltuin D.I.B. van en welke slaapliedjes zingen hun ouders voor ze als ze naar bed gaan? Van wie is die heerlijke roti in het Floreshuis? En hoe komt die beroemde eierbal van cafetaria Koning toch zo verdraaid lekker? Ontdek het komende week in de Stadsschouwburg. Ga tijdens de voorstelling mee op reis door het hele theater, dat omgebouwd is tot decor van verhalen uit de wijk. Van de orkestbak tot de foyer, van de kleedkamers tot het grote podium: overal ontmoet je je buren en andere stadjers en maak je bijzondere verhalen mee uit de wijk.

De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers en muzikanten van De Wijk De Wereld maakten: Mohamed Yusuf Boss, ZUHAUSE, Rosa da Silva, Remko Wind, Lotte Lohrengel en Philipp Cahrpit. Kijk voor tijden en kaartjes op dewijkdewereld.nl.

留言


bottom of page