top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Leutje Festival 2023

5 mei 2023 vindt op het Bernoulliplein voor de 15de keer weer het populaire Leutje Festival plaats! Dit kleinere zusje van het Bevrijdingsfestival is bedoeld voor bewoners van de Korrewegwijk en aangrenzende buurten en vindt plaats van 10.00 tot 18.30 uur. Vrijmarkt, bands, eten & drinken, workshops: een hele dag feest! De toegang voor alle activiteiten is gratis. Het Leutje Festival Het begon bijna 2 decennia geleden op 5 mei. Een aantal bewoners rondom het Bernoulliplein organiseerde een buurtfeestje voor hun kinderen. Uiteindelijk is dit initiatief uitgegroeid tot een zeer geliefd multicultureel wijkfeest, het Leutje Festival. Honderden mensen, vooral kinderen staan op de vrijmarkt met spulletjes van zolder. Muziek, optredens, kinderactiviteiten, eten en drinken. Een mooie traditie die van een kleinschalig buurtfestijn is uitgegroeid tot een festival met vele bezoekers uit stad en zelfs ommeland. Een festival dat mede dankzij zijn trouwe bezoekers nog altijd zijn gemoedelijke sfeer heeft behouden. Nu, na een paar jaar aanwezigheid, zijn we er weer! En we hebben er zin in!

Vrijmarkt Ook in 2023 zal er een vrijmarkt voor met name kinderen uit de buurt plaatsvinden. Voor de vrijmarkt moet je je van te voren inschrijven via de link op de facebookpagina van het Leutje Festival. Dit heeft als voordeel dat je niet vanaf 4 uur ’s nachts hoeft te wachten en te hopen op een plekje. Met de (goedgekeurde) inschrijving ben je verzekerd van je plaats. De organisatie stelt ongeveer 200 verkoopplekken beschikbaar die vanaf 9.00 uur ingericht kunnen worden. Eerder komen is niet nodig maar wees wel op tijd want anders kan je je plekje kwijt zijn aan iemand op de wachtlijst. Om 16.00 uur moet alles weer ingepakt en opgeruimd zijn. Het is de bedoeling om je niet verkochte spullen weer mee te nemen – dus mooi als je lekker veel verkoopt! Let op: handelaren zijn uitgesloten voor deze vrijmarkt. Bewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte hebben voorrang, maar ook andere bewoners van Groningen mogen komen als er voldoende ruimte is. Kinderactiviteiten Voor de jonge bezoekers worden ook weer tal van activiteiten verzorgd! Uiteraard de traditionele springkussens en nostalgische draaimolen, maar ook schminken, knutselen en diverse workshops. Alle activiteiten zijn gratis om het voor iedereen toegankelijk te houden. Podiumprogramma Het podiumprogramma begint om 12.00 uur en bruist de hele dag door met afwisselende optredens. Onze wijkdichter Willemijn van der Walle trapt af! Daarna gevolgd door vele fantastische bands: Les Deux Gitares, The Davies, Vieux, Honey Jar, de enige echte Groninger Ukelele Society en ook nog 4Horsemen. Voorafgaand aan het optreden op het hoofdpodium heeft iedereen de gelegenheid een workshop te volgen om de beginselen van het ukulele spelen onder de knie te krijgen. Kijk voor het hele podiumprogramma op de facebookpagina Leutje Festival.

Horeca Zin gekregen in een hapje of drankje bij het zien van al dit moois? Geen probleem! Salgamundi verzorgt de hele dag heerlijkheden, verkrijgbaar tegen zo laag mogelijke prijzen. En, voor wie dat lekker vindt, het heerlijke steekijs van AndrIJs ontbreekt niet! Meer doen dan alleen een bezoekje brengen? Dit prachtige festival kan natuurlijk altijd helpende handjes gebruiken! Wil je mee helpen opzetten, schminken, knutselen, afbouwen of toezicht houden bij het springkussen? Of mee organiseren volgend jaar? Laat het ons dan weten door een email te sturen naar stichtingleutjefestival@gmail.com . Kortom.. Komt allen! Het Leutje Festival is en knus, laagdrempelig en gemoedelijk festival voor iedereen in onze prachtige buurt en omgeving. Voor en door onze wijkbewoners. Waar we allemaal welkom zijn en iedereen de kans krijgt om te kletsen, spelen en te dansen met andere wijkgenoten. Kortom; een kleurrijk initiatief dat de ons verbindt en waar u van harte welkom bent op 5 mei!Meer weten? kijk op de Facebookpagina van Leutje Festival!

Kommentare


bottom of page