top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Leutje Festival 2024

Het Leutje Festival komt er weer aan! Op 5 mei 2024 vindt op het Bernoulliplein voor de 16de keer weer het populaire Leutje Festival plaats! Dit kleinere zusje van het Bevrijdingsfestival is bedoeld voor bewoners van de Korrewegwijk en aangrenzende buurten. Van 10.00 tot 19:00 is iedereen welkom. De hele dag feest met de gezellige vrijmarkt, lokale bands, eten & drinken en workshops! De toegang voor alle activiteiten is gratis.


Het Leutje Festival

Het begon bijna 2 decennia geleden op 5 mei. Een aantal bewoners rondom het

Bernoulliplein organiseerde een buurtfeestje voor hun kinderen. Uiteindelijk is dit

initiatief uitgegroeid tot een zeer geliefd multicultureel wijkfeest, het Leutje Festival.

Honderden mensen, vooral kinderen staan op de vrijmarkt met spulletjes van zolder.

Muziek, optredens, kinderactiviteiten, eten en drinken. Een mooie traditie die van een

kleinschalig buurtfestijn is uitgegroeid tot een festival met vele bezoekers uit stad en zelfs ommeland. Een festival dat mede dankzij zijn trouwe bezoekers nog altijd zijn

gemoedelijke sfeer heeft behouden.

 

Vrijmarkt

Ook dit jaar zal er een vrijmarkt voor met name kinderen uit de buurt plaatsvinden.

Voor de vrijmarkt moet je je van tevoren inschrijven via de link op de facebookpagina van het Leutje Festival. Dit heeft als voordeel dat je niet vanaf 4 uur ’s nachts hoeft te wachten en te hopen op

een plekje. Met de (goedgekeurde) inschrijving ben je verzekerd van je plaats. De organisatie stelt ongeveer 200 verkoopplekken beschikbaar die vanaf 9.00 uur ingericht kunnen worden. Eerder komen is niet nodig maar wees wel op tijd want anders kan je je plekje kwijt zijn aan iemand op de wachtlijst. Om 16.00 uur moet alles weer ingepakt en opgeruimd zijn. Het is de bedoeling om je niet verkochte spullen weer mee te nemen – dus mooi als je lekker veel verkoopt! Let op: handelaren zijn uitgesloten voor deze vrijmarkt. Bewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte hebben voorrang, maar ook andere bewoners van Groningen mogen komen als er voldoende ruimte is.

 

Kinderactiviteiten

Voor de jonge bezoekers worden ook weer tal van activiteiten verzorgd! Uiteraard de traditionele springkussens en nostalgische draaimolen, maar ook schminken en de ukeleleworkshop. Alle activiteiten zijn gratis om het voor iedereen toegankelijk te houden.

 

Podiumprogramma

Het podiumprogramma begint rond 12.00 uur en bruist de hele dag met afwisselende

optredens van lokale bands, zoals Honey Jar en the 4Horsemen. Kijk voor het hele podiumprogramma op de facebookpagina Leutje Festival.

 

Horeca

Zin gekregen in een hapje of drankje bij het zien van al dit moois? Geen probleem! Salmagundi verzorgt de hele dag heerlijkheden, verkrijgbaar tegen zo laag mogelijke prijzen.


Meer doen dan alleen een bezoekje brengen?

Dit prachtige festival kan natuurlijk altijd helpende handjes gebruiken! Wil je mee helpen opzetten, schminken, afbouwen of toezicht houden bij het springkussen? Of mee organiseren volgend jaar? Laat het ons dan weten door een email te sturen naar stichtingleutjefestival@gmail.com. We zijn actief op zoek naar een nieuw lid in de organisatie.





Kortom.. komt allen!

Het Leutje Festival is een knus, laagdrempelig en gemoedelijk festival voor iedereen in onze prachtige buurt en omgeving. Voor en door onze wijkbewoners. Waar we allemaal welkom zijn en iedereen de kans krijgt om te kletsen, te spelen en te dansen met andere wijkgenoten. Kortom; een kleurrijk initiatief dat ons verbindt en waar u van harte welkom bent op 5 mei!

Meer weten? Kijk op www.leutjefestival.nl!

 

 

 

 

Comments


bottom of page