top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Met de frisbee corona het nakijken geven

Sneeuw, hagel en kou mocht de fanatiek frisbeeërs niet hinderen op Tweede Paasdag. Het Bernouilliplein was de arena van frisbeevereniging Gronical Dizziness die er het evenement ‘Zie ze vliegen’ had georganiseerd.


Jammer dat er veel niet mag door corona, maar een potje frisbee in de buitenlucht, daar word je niet ziek van. En dus was iedereen van 8 tot 18 jaar welkom om een potje ultimate frisbee mee te spelen. Tijdens deze middag leerden de deelnemers de basis van het spel, maar het ging vooral om lekker spelen. Dat ‘lekker spelen’ het hoofddoel van deze sport is, mag ook wel blijken uit het feit dat dit de enige teamsport is waar geen scheidsrechter aan te pas komt. Ultiem relaxed dus.

Kern van de zaak bij ultimate frisbee: door in je team over te gooien probeer je de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Zo scoor je. Ondertussen probeert de tegenstander de frisbee te onderscheppen. Je leert bij frisbee dus om goed te gooien en te vangen, snel te rennen en hard te verdedigen.

Gronical Dizziness is een vereniging die zich in de stad geregeld in de kijker speelt met leuke evenementen. Recente symphatieke actie: op het Bernoulliplein werd een frisbee-te-leenkastje geopend. Zo kan iedereen er lekker mee overgooien. Landelijk zijn er 27 verenigingen van deze sport en sinds 1985 heeft Groningen ook een vereniging. Om meer Groningers te enthousiasmeren opent Gronical Dizziness het frisbee-te-leenkastje.


Bron: Groninger GezinsbodeComments


bottom of page