top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Nieuw lid WOK

Ik ben Patrick van Lint, 52 jaar en sinds eind 2020 lid van het WOK. Toen ik in 1992 (vanuit mijn geboorte stad Gouda) kwam wonen in Groningen ben ik in deze wijk terecht gekomen. In 2004 zijn wij ‘tijdelijk' verhuisd (met/voor onze kinderen) naar de wijk Drielanden (nabij Lewenborg) met de duidelijke wens ooit weer terug te komen in de leukste, gezelligste en mooiste wijk van onze stad en zo geschiede eind 2019. Ik werk bij Noorderzon Festival of Performing Arts & Society en ESNS (Eurosonic Noorderslag). Als inwoner van een wijk / stad / gebied wil ik mij altijd graag inzetten voor de leefbaarheid, cultuur en natuur. Zo was ik ook in Drielanden jarenlang bestuurslid van de wijkvereniging. Na de verhuizing las ik de oproep voor nieuwe leden voor het WOK en heb ik gereageerd.


Ik help graag mee om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren en zoek vooral naar verbinding tussen allen bewoners. Het is belangrijk dat een wijk groen is en we er samen alles aan doen om de ecologie van onze wijk te onderhouden en te beschermen. Verder dient de wijk voor iedereen toegankelijk te zijn en moet er voor iedereen een plek zijn. We zijn een inclusieve samenleving, een inclusieve wijk, waar we samen zorgen voor een mooie, groene, leefbare omgeving waar iedereen welkom is. Ik hoop me binnen het WOK hiervoor in te kunnen zetten. Door mijn werkzaamheden binnen de cultuurwereld van Groningen zal ik ook willen kijken om (nog) meer kunst en cultuur te presenteren en te maken in de wijk. Als laatste vind ik het belangrijk dat de mensen die in de wijk wonen allemaal moeten kunnen meebeslissen over wat er in hun wijk gebeurt en verandert, het WOK dient daarbij als tussenpersoon te zorgen dat de Gemeente Groningen goed naar deze bewoners luistert en met hen in gesprek gaat en blijft.ความคิดเห็น


bottom of page