top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Nieuwe hellingbanen voor Gerrit Krolbrug

Rijkswaterstaat gaat de fiets- en loopbruggen bij de aangevaren en verwijderde Gerrit Krolbrug beter toegankelijk maken. Er komen hellingbanen waardoor het straks weer mogelijk is om hier fietsend of met een scootmobiel het Van Starkenborghkanaal over te steken. Dat wordt hiermee voor veel gebruikers makkelijker. Hoe de hellingbanen er uit komen te zien en waar ze precies komen, is nog niet bekend. Rijkswaterstaat werkt dat samen met de gemeente Groningen verder uit. De verwachting is dat de hellingbanen na de zomer van 2022 in gebruik worden genomen.


De hellingbanen zijn een verbetering van de huidige situatie met de trappen. Toch verwachten we dat de aanleg van hellingbanen voor sommige gebruikers geen oplossing biedt. We onderzoeken of het huidige systeem van taxivervoer op afroep in stand kan blijven. Automobilisten moeten de komende jaren sowieso gebruik blijven maken van de omleidingsroutes.


De fietsstewards die bij het opgaan van de brug een helpende hand bieden aan ouderen en mensen met zware fietsen of bakfietsen, blijven klaar staan totdat de hellingbanen in gebruik worden genomen. Enige uitzondering hierop zijn de komende feestdagen. Dan zijn er geen fietsstewards aanwezig.


Comments


bottom of page