top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Noorderbad omgebouwd tot appartementencomplex

Vele generaties Groningers hebben er leren zwemmen: met een plankje of met de bekende t-stok in de nek. Maar die tijd is voorgoed voorbij. Het zwembad is omgetoverd tot appartementencomplex.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Noorderbad-gebouw verbouwen was niet eenvoudig, want het is een Rijksmonument. Het Noorderbad werd in 1933 gebouwd en werd ontworpen door de Groninger architect J.A. Boer in kubistische bouwstijl . Aanvankelijk waren er plannen om er seniorenappartementen te ontwikkelen. Maar eigenaar Bulten Vastgoedontwikkeling, die het markante gebouw op de grens van Korrewegwijk en Oosterparkwijk in 2017 kocht, is er toch in geslaagd om er zowel 22 luxe appartementen in te maken, als om het markante pand te bewaren. Ook de letters 'Noorderbad' staan nog op de buitenmuur.

De Groningse wethouder van ruimtelijke ordening Roeland van der Schaaf was er vorige week op bezoek om een kijkje te nemen, en maakte bovenstaande foto, die hij deelde op Twitter. “Vandaag bezocht ik het fraai verbouwde Rijksmonument het Noorderbad. 22 appartementen waar de sfeer van het oude zwembad nog aanwezig is”, constateert hij tevreden. (@roelandvdschaaf).


Comments


bottom of page