top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Ontwerp nieuwe gymzaal Molukkenstraat klaar

Op 16 november 2019 is de gymzaal Molukkenstraat afgebrand. De afgebrande gymzaal werd overdag gebruikt door basisschool OBS Het Karrepad en in de avonduren verhuurd door Sport050 aan sportverenigingen en groepen.


In juni 2021 heeft de raad geld beschikbaar gesteld voor de herbouw van de afgebrande gymzaal. Het college van B&W heeft besloten dat Wind Design + Build de nieuwe gymzaal mag bouwen. Deze partij heeft een prachtig ontwerp gemaakt. Wethouder Onderwijs, Carine Bloemhoff: ”Ik ben blij met het mooie ontwerp van Wind Design + Build. De gymzaal krijgt een open, speelse en vriendelijke uitstraling wat goed past binnen het gebied van de school en het Molukkenplantsoen”.


De nieuwe gymzaal wordt energieneutraal en krijgt o.a. zonnepanelen en een sedumdak. De gymzaal krijgt een nieuwe plek naast de school, grenzend aan het Molukkenplantsoen. Hierdoor is deze goed bereikbaar voor alle kinderen van OBS Het Karrepad en kunnen zij dichtbij de school gymmen. De hoofdentree van de gymzaal komt straks vanaf de Korreweg, zodat ook verenigingen en andere sporters de gymzaal makkelijk kunnen bereiken. In het eerste kwartaal van 2022 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden en als alles volgens planning verloopt kunnen de kinderen van het Karrepad eind 2022 weer bewegingsonderwijs volgen in een prachtige nieuwe gymzaal. Ook de sportverenigingen kunnen dan weer gebruik maken van het nieuwe gebouw.

Comments


bottom of page