top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Open podium Floreshuis

Muziek brengt mensen samen, is wat een groep enthousiaste en muziekliefhebbende wijkbewoners dacht. Dit is waarom het Floreshuis, in samenwerking met de Groningse organisaties Vrijdag en Living Room Concerto, op 15 mei van 20:00 tot 21:00 een open podium organiseert. Het open podium bestaat uit een divers en internationaal programma met een drietal optredens van verschillende kunstenaars en muzikanten uit de Korrewegwijk (en stad) en zal worden gepresenteerd door de Italiaanse Korrewegwijk-bewoner Alessio Pozzi. Het evenement zal worden gelivestreamd op het YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCxnDaINyU-G2s544zBnXyFA.

De eerste act die op 15 mei het podium betreedt, is de Groningse band Melloow. De band, die is opgericht binnen de muzikantenopleiding van het Noorderpoort College, bestaat uit pianist Hendrik Jelsma, bassist Gert-Jan Schipper en vocalist Melody Nijenhuis. Samen zullen zij enkele soul en R&B nummers ten gehore brengen.

De tweede act die het podium beklimt is Charlotte Beerda. Charlotte is een woordkunstenares en heeft een grote passie voor spoken word, vanwege de rauwheid, directheid en verbindende kracht van deze kunstvorm. Ze zal voor sommigen wellicht een bekend gezicht zijn, want in 2020 werd ze wijkdichter van De Hoogte en de Korrewegwijk!

Ten slotte zal de hoofdact, bestaande uit de Turkse contrabassist Esat Ekincioglu en de Nederlandse vocaliste Renske de Boer, het podium betreden. Het duo, actief sinds 2014 en afkomstig van het Prins Claus Conservatorium, heeft een bijzondere benadering tot singer-songwriter muziek en improvisatie. Door middel van goed luisteren en samenwerken ontstaan spontane composities: jammen met slechts één stem en één contrabas leiden zo tot verrassende muziekstukken. Hun liveshows worden als buitengewoon, ‘on-Nederlands’ of zelfs ‘buitenaards’ ervaren, maar dit alles gebeurt zonder enige toegankelijkheid te verliezen.

Mocht je een volgende keer ook jouw kunstvorm willen tonen: dat kan! De organisatie is van plan om open podia te organiseren op de data 19 juni, 18 september, 16 oktober, 20 november en 18 december. Twijfel niet en stuur een mail naar Bekir Cavus (b.cavus@floreshuis.nl) bij interesse!


Comments


bottom of page