top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Opening straatschildering Molukkenplantsoen

Wijkwethouder Carine Bloemhoff opent maandag 15 november een straatschildering in het Molukkenplantsoen, op de kruising Timorstraat/Molukkenstraat. De kleurrijke markering tussen de wijk en het plantsoen maakt automobilisten in de Molukkenstraat attent op de aanwezigheid van spelende kinderen.De straatschildering was een wens van bewoners uit de Indische Buurt. Die gaven aan dat er in de omliggende straten soms erg hard wordt gereden, waardoor kinderen niet goed zelfstandig in het park konden komen.


Ontwerp


Samen met projectgroep ‘Brugbouwer’ - bestaande uit ontwerpers, onderzoekers, ambtenaren en een jeugdwerker - hebben buurtbewoners, waaronder kinderen, voor de zomer ontwerpen gemaakt voor de straatschildering. Uit de verschillende ontwerpen is door de buurt één ontwerp gekozen om te realiseren in de wijk. Dit ontwerp is begin oktober gerealiseerd door kunstenaarscollectief VAAF.


Startschot projecten Molukkenplantsoen


De straatschildering is naast een fysieke verbinding tussen de wijk en het park ook een startschot van de projecten die in het Molukkenplantsoen gaan plaatsvinden. Vanuit Mooie Wijken wordt gewerkt om van het park een aantrekkelijke, prettige en veilige plek voor alle bewoners te maken. Mooie Wijken is een project waarin bewoners, de gemeente en veel verschillende (wijk)organisaties samenwerken aan een structurele en samenhangende aanpak waarbij het kind centraal staat.

Comments


bottom of page