top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Petitie ‘Lage Gerrit Krolbrug’ overhandigd aan gemeenteraad: “Deze week goed naar kijken”

De petitie ‘Lage Gerrit Krolbrug’ is maandagavond overhandigd aan de Groningse gemeenteraad. De petitie is ruim 5.500 keer ondertekend.

De overhandiging vond plaats in het gemeentekantoor op het Europapark, de locatie waar de fractievergaderingen plaatsvinden. Komende woensdag neemt de Groningse gemeenteraad een besluit over de nieuwe Gerrit Krolbrug. Daarbij liggen er drie opties op tafel. Een brug op een hoogte van 4,5 meter, op 5,5 meter en de zogeheten bewonersvariant. Deze variant heeft dezelfde hoogte als de huidige brug, namelijk 3 meter. Dit plan wordt gesteund door diverse belangenorganisaties. Het stadsbestuur maakte onlangs bekend voor de 4,5 meter te willen gaan.

Open brief Naast de petitie bood het Gerrit Krolbrug Comité ook een open brief aan. Daarin stelt men dat er een keuze gemaakt wordt voor de komende tachtig jaar. “Het moet een verantwoorde keuze zijn, gebaseerd op feiten en een juiste afweging van belangen. Op dit moment lijkt er een meerderheid te zijn voor een hoge brug. Maar die meerderheid baseert zich tot nu toe op eenzijdige informatie. Collegepartijen nemen die informatie voor waar aan. Andersluidende informatie wordt op grond van diezelfde eenzijdige informatie beoordeeld en soms ook domweg genegeerd”, stelt het Comité.
Comments


bottom of page