top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Twee tips na Opsporing Verzocht over overval Oosterhamriklaan

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan een woningoverval aan de Oosterhamriklaan oktober vorig jaar. Bij de politie kwamen naar aanleiding van de uitzending dinsdagavond twee tips binnen.


De overval vond plaats in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober. Twee mannen hebben die nacht een 66-jarige man met geweld overvallen in zijn woning aan de Oosterhamriklaan in Groningen. De twee overvallers belden rond 02.30 uur aan bij de woning. Het slachtoffer dacht dat het zijn buren waren, waardoor hij nietsvermoedend de deur opende. De twee overvallers stormden zijn woning binnen, sloegen de man en dwongen hem op de grond te liggen. Ze bedreigden hem met een mes en spraken de intimiderende woorden: “Anders steken we jou.” Nadat ze de gehele woning hadden doorzocht, renden de mannen weg via de Arubastraat.


Volgens het slachtoffer spraken ze met een Antilliaans accent, waren ze in het donker gekleed en hadden ze een donkere huidskleur. Beide mannen droegen bivakmutsen. In de woning van het slachtoffer is DNA van de vermoedelijke daders aangetroffen; dit wordt momenteel nog onderzocht door het NFI.Comentarios


bottom of page