top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Van puin naar tuin: boomtuintjes in de Gratamastraat

Deze week werden in de Gratamastraat, Professorenbuurt Oost, de eerste boomtuintjes aangelegd door bewoners van de straat. De gemeente strooide pootaarde op stukjes grond onder de bomen, de zogenaamde boomspiegels, en bewoners adopteerden de stukjes grond om er boomtuintjes van te maken.


Initiatiefneemster Hester de Ruiter volgt een training bij Buitengewoonzijn en zocht naar een leuk project om op te zetten in de buurt. Samen met haar buurvrouw Carleen begon ze en het enthousiasme is enorm. “Mensen worden hier zó blij van”, vertelt ze. “Want hoe mooi zou het zijn als er bij alle bomen geen grove puingrond meer ligt, maar groene en bloeiende planten? Veel buren hebben enthousiast gereageerd op de uitnodiging om een boomtuintje te adopteren, alleen of samen met anderen. We vergroenen de straat zodat het weer fijn thuiskomen is. Er is hier en daar al begonnen met planten, zaaien en water geven. Gesprekken gaan niet meer over corona, maar over de kleuren van de Oost-Indische kers, de geuren van Lavendel en het onderhoudsgemak van Kleine Maagdenpalm.


Fijn dat de gemeente dit project door wil zetten, juist nu tijdens de pandemie. We beplanten onze eigen boomtuintjes op ons eigen moment, kijken de kunst bij elkaar af en in september, op Burendag, bewonderen we elkaars creaties.“


Commentaires


bottom of page