top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Vanaf 1 maart 2021 betaald parkeren in Indische Buurt en Professorenbuurt-Noord

De gemeente wil vanaf 1 maart 2021 betaald parkeren invoeren in de Indische Buurt en Professorenbuurt-Noord. Al geruime tijd melden bewoners uit deze buurten dat ze hinder ondervinden van de grote parkeerdruk die er vooral in de Nieuw-Indische buurt is. Hierop organiseerde de gemeente samen met het Wijkoverleg Korrewegwijk verschillende bijeenkomsten waarin ze de problemen analyseerden. Dit leidde tot het voorstel om betaald parkeren in te voeren.


Toch wordt betaald parkeren niet in de hele Korrewegwijk ingevoerd. Daarvoor ontbreekt draagvlak bij bewoners en ondernemers van de West-Indische Buurt. Daarom wil de gemeente de grens van de betaald parkeerzone Korrewegwijk verleggen tot en met de Molukkenstraat (Nieuw-Indische buurt) en de grens van de betaald parkeerzone Professorenbuurt-Oost verleggen tot het van Starkenborghkanaal (Professorenbuurt-Noord).


Met het invoeren van betaald parkeren worden niet-bewoners ontmoedigd te parkeren in de wijk en komt er ruimte vrij voor bewoners om hun auto te kunnen parkeren. Het betaald parkeren geldt voor de Indische Buurt van 09.00 tot 18.00 uur, en voor de Professorenbuurt-Noord van 16.00 tot 22.00 uur. Voor de uitvoering van het plan is geen extra krediet nodig. De gemeente gaat bestaande parkeerautomaten hergebruiken.


Comments


bottom of page