top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Verenigingen en stichting moeten zich voorbereiden op de Wbtr die 1 juli ingaatVerenigingen en stichtingen moeten zich voorbereiden op de Wbtr


Per 1 juli is de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr) van kracht. Alle verenigingen en stichtingen krijgen ermee te maken. Voor bestuurders en toezichthouders is het belangrijk om goed voorbereid te zijn.


De Wbtr is bedoeld om het bestuur van verenigingen en stichtingen te verbeteren en het risico van misstanden te beperken. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid.


In Groningen zijn de meeste verenigingen en stichtingen al geïnformeerd over de nieuwe wet, door koepelorganisaties als Vrijdag (cultuur), Huis voor de Sport, Vereniging Groninger Dorpen en Link050 (vrijwilligersorganisaties). Voor bestuurders die zich nog niet hebben kunnen voorbereiden op de Wbtr is het zaak om nu in actie te komen.


Op donderdag 24 juni organiseren wbtr.nl en Link050 een webinar speciaal voor Groningse verenigingen en stichtingen. Deelname is gratis, je kunt je hier aanmelden. Ook de website van de wtbr geeft veel informatie.


Met het Wbtr-stappenplan word je in enkele uren door alle te nemen stappen geleid. Deelname is niet gratis, maar wel veel goedkoper dan zelf een deskundige inschakelen. Verenigingen en stichtingen in de gemeente Groningen krijgen 50% korting.

Comments


bottom of page