top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Werkgroep Hoger Opgeleide Jonge Ouderen zoekt actieve bewoners





Hoger Opgeleide Jonge Ouderen (HOJO)

De werkgroep HOJO in oprichting heeft tot doel de participatie en aansluiting te bevorderen door mensen van de doelgroep die behoefte hebben aan meer sociale contacten en gezamenlijke activiteiten bij elkaar te brengen.


Wanneer je hoger opgeleid en ouder bent kun je regelmatig tegen een aantal problemen oplopen, zoals je vaak onbegrepen voelen en geen aansluiting vinden. Niet voor iedereen wordt die situatie beter tijdens het ouder worden. Door verlies ervaringen, baan kwijt of stukgelopen relatie kan er langzamerhand een steeds groter wordend gevoel van alleen-zijn ontstaan. Door corona en de corona-maatregelen is het niet vreemd dat bij sommige, vooral kwetsbare Hoger Opgeleide Jonge Ouderen (55-75 jaar), gevoelens van alleen-zijn, in de wacht of en aan de kant te staan verder zijn toegenomen.


Lijkt het u een uitdaging om in een groep mensen hieraan te werken – onder begeleiding van een medewerker van het WIJ-team Centrum Groningen – dan kunt u dat kenbaar maken door te bellen naar Afsaneh Moghadam: 06 25 63 58 15 of mailen naar: afsaneh.moghadam@wij.groningen.nl


Zodra we een groepje van 5 mensen hebben, belegen we een eerste bijeenkomst in de Heesterpoort 1. U krijgt daarvan bericht via de mail. In dit gebouw van het Wij-team kunnen we gebruikmaken van vergaderruimte en er is koffie en thee.



bottom of page