top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Westelijke fiets- en loopbrug Gerrit Krolbrug tot begin 2024 dicht

Eén van beide fiets- en loopbruggen van de Gerrit Krolbrug is van maandag 20 november tot het einde van het jaar dicht. Het gaat om de westelijke brug, aan de zijde van de Noordzeebrug. Fietsers uit beide richtingen moeten gebruikmaken van de oostelijke brug. Omdat het daar erg druk wordt, adviseren we fietsers om te rijden via de Noordzeebrug of de Oostersluis.


Het afsluiten van de brug is nodig voor de aanleg van twee hellingbanen, aan de westzijde van de Gerrit Krolbrug. Fietsers en voetgangers moeten in beide richtingen over de oostelijke fiets-loopbrug. Brommers en scooters kunnen tot begin 2024 niet gebruikmaken van de Gerrit Krolbrug.


16 en 17 november oostelijke fiets- en loopbrug dicht


Omdat veel meer verkeer over de oostelijke brug gaat, moet deze worden aangepast. De middengoot wordt zodanig aangepast, dat deze niet meer kan worden gebruikt. Dit voorkomt dat verkeer via de middengoot elkaar op de brug tegenkomt. Voor deze aanpassing is het nodig de oostelijke brug op donderdag 16 en vrijdag 17 november tussen 09.00 en 15.00 uur af te sluiten. Er gelden dan dezelfde omleidingen: via de Noordzeebrug of Oostersluis.


Aanleg hellingbanen


Met de hellingbanen kunnen fietsers, voetgangers, scootmobiels en bakfietsen makkelijker de oversteek maken over het Van Starkenborghkanaal. Omdat de hellingbanen niet te steil mogen zijn, lopen ze in een zigzagvorm. Via vier ‘haarspeldbochten’ fiets je vanaf 2024 de westelijke fietsloopbrug op en af. De andere fietsloopbrug, aan de oostzijde, blijft zoals hij is, met trappen.

De bouw van de nieuwe Gerrit Krolbrug begint rond 2026. Tot die tijd blijven de hellingbanen liggen.




bottom of page