top of page
  • Foto van schrijverRedactie

WIJ & WONEN

Bij de Entree van WIJ Korrewegwijk in Het Floreshuis kun je terecht met veel vragen op het gebied van financiën, voorzieningen en regelingen.

Overspannen woningmarkt

Het zal je niet zijn ontgaan dat de (landelijke) woningmarkt de afgelopen tijd behoorlijk overspannen is geraakt. De prijzen van koopwoningen rijzen de pan uit en er is weinig doorstroming in sociale huurwoningen.

De afgelopen weken komen er veel mensen langs met de vraag of WIJ kan helpen bij het vinden van een andere woning. De kinderen worden groter en het huis is eigenlijk te klein, een echtscheiding, het huis is vochtig en de energieprijzen stijgen maar door, gedoe met de buren of je mag in Nederland blijven want je asielaanvraag is goedgekeurd en nu nog een huis. Er zijn talloze redenen te bedenken om aan te kloppen bij het WIJ team. Bewoners worden vaak ook doorgestuurd door huisartsen, hulpverleners en woningcorporaties om bij WIJ langs te gaan voor hulp en ondersteuning.

Wat kun je zelf doen?

Zoek je een woning in Groningen dan is de eerste stap: inschrijven op WoningNet. www.woningnetgroningen.nl

WIJ verhuurt zelf geen woningen maar kan wel ondersteuning bieden als je er zelf niet uit komt b.v. bij het inschrijven.

Is er sprake van (achterstallig) onderhoud, vocht en schimmel of hoge energiekosten doordat je huis slecht geïsoleerd is, neem dan contact op met je woningcorporatie of andere verhuurder. Kijk ook eens op de informatieve website www.woonbond.nl

Ben je dringend op zoek naar woonruimte in Groningen vanwege een acute noodsituatie? Woonurgentie Groningen behandelt aanvragen van woningzoekenden die in aanmerking willen komen voor een voorrangspositie. www.woonurgentiegroningen.nl

Telefonisch spreekuur: (050) 30 52 090 (maandag t/m donderdag van 9.30 tot 11.00 uur)

WIJ kan zelf geen woonurgentie toekennen.

Wat kan WIJ op het gebied van wonen voor je betekenen?

Wij kunnen je helpen bij het aanmelden of inschrijven op de website(s). Ook als je nog vragen hebt bij het reageren op het woningaanbod kunnen wij ondersteunen.

Heb je niet de beschikking over een computer, ben je digitaal niet zo vaardig of spreek je de Nederlandse taal nog niet zo goed… WIJ kan je verder helpen!

Wanneer je door omstandigheden niet direct een andere woning kunt krijgen en het dreigt thuis uit de hand te lopen, wacht dan niet te lang om bij WIJ aan te kloppen!

WIJ heeft ook maatschappelijk werkers en financiële experts in dienst.

Contact met WIJ Korrewegwijk

Op de maandagochtend van 9.15 – 12.45 uur kun je gewoon binnenlopen in Het Floreshuis, voor de overige werkdagen is het nodig om een afspraak te maken. Bel naar 050 367 40 06 of mail naar wijkorrewegwijk@wij.groningen.nlComments


bottom of page