top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Wijk Overleg Korrewegwijk zoekt bestuursledenHet WOK (Wijkoverleg Korrewegwijk) is op zoek naar bestuursleden. Naast onderstaande werkzaamheden zoeken we ook bewoners die stukjes kunnen schrijven voor de website, sociale media en De Korrespondent.


Werkzaamheden WOK:


1. We ontvangen subsidie van de Gemeente Groningen en beoordelen aanvragen van wijkbewoners die een leuk project willen opstarten in onze wijk. Past het project in de visie van het WOK, dan kunnen wij de gevraagde financiële bijdrage leveren.


2. Daarnaast geeft het WOK de wijkkrant De Korrespondent uit, zit zij in de redactie, en beheert zij de website www.korrewegwijk.nl Hiervoor krijgen wij ook financiële ondersteuning van de Gemeente.


3. Wij bezoeken voorlichtingsbijeenkomsten van de Gemeente en andere organisaties in de wijk.


4. Tevens geven wij advies in wijk gebonden beleidsonderwerpen zoals b.v. de Gerrit Krolbrug en of de Korreweg een “fietsstraat” wordt. Betaald parkeren was indertijd ook een onderwerp. Het WOK organiseerde toen een inspraakavond in het Floreshuis in samenwerking met de Gemeente.


5. Ook zijn we vertegenwoordigd in De Groene Korrewegwijk en daar gaat het over energie besparen en het vergroenen van de wijk.


6. De Wijkstemdag wordt ook jaarlijks gehouden, georganiseerd door De GoeieBuurt, Het Pand, het Floreshuis en het WOK.

Wil jij hierbij helpen en je zo inzetten voor de wijk? Het geeft veel voldoening om samen van onze wijk een nog gezelliger, socialer en veiliger woonomgeving te maken.

Goed om te weten: De werkzaamheden zullen afhankelijk van je taken tussen de 4 en 8 uur per maand gaan kosten. Het gaat om vrijwilligerswerk. Vrijwilliger zijn in de stad Groningen heeft als voordelen dat je regelmatig kosteloos aan leuke workshops en trainingen deel kunt nemen. Het WOK bestaat op dit moment uit 4 leden en we zijn op zoek naar 2 of 3 nieuwe leden.


Heb je interesse en ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan bij Loek Veldt. Tel: 050-5731552 en via de email: lenlveldt@hotmail.com of wok@korrewegwijk.nl


Loek Veldt WOK


Comments


bottom of page