top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Wijkstemdag Korrewegwijk Uitgesteld

Binnenkort verschijnt op deze website al het nieuws over de Wijkstemdag Korrewegwijk in 2020.


De Wijkstemdag is door de Coronacrises uitgesteld wil je je er toch op voorbereiden


Heb je een plan? Dan kun je een bedrag aanvragen van maximaal € 1500,- Je kunt je plan nog niet indienen, mailen naar info@goeiebuurt.nl of naar wok@korrewegwijk.nl Heb je geen email dan kan je je plan ook langs brengen bij Loek Veldt, Bataviastraat 1a, Groningen. ook kun je voor meer informatie altijd een afspraak maken met GoeieBuurt 06-19848706 of bij L. Veldt 050-5731552.

Onderdelen van je plan e wilt natuurlijk dat je plan kans van slagen heeft. Denk dan hierom: 1 bondige beschrijving van je plan ( ca. 1 A4) en zelf voor de uitvoering zorgen. 2 beschrijving van hoe het plan bijdraagt aan de leefbaarheid, gezelligheid, schoonheid, saamhorigheid en/of veiligheid in de Wijk. 3 beschrijving van de faciliteiten en de eventuele hulp van instanties die je nodig denkt te hebben. 4 duidelijk begroting van het aangevraagde bedrag. 5 vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Verder is het belangrijk dat je je plan samen met een aantal medebewoners uitvoert en je zoveel mogelijk buren betrekt bij jouw plan!! Dat maakt de kans van slagen groter als er meer wijkbewoners jouw plan steunen tijdens de Wijkstemdag er op stemmen.

Heb je ondersteuning nodig bij het schrijven van je plan of zoek je hulp om bij de Gemeente toestemming te vragen voor de openbare ruimte of bij het vinden van medestanders? dan kun je altijd contact opnemen via de genoemde contactgegevens.

IWijkstemdag. Hier bespreek je met de organisatoren je ingediende plan en kun je vragen stellen!! Ook wordt er vertelt hoe het traject naar de Wijkstemdag gaat verlopen. Na de indienersavond kun je in de buurt direct reclame gaan maken voor jouw project.

Inspiratie Wil je nog graag meedoen met de Wijkstemdag maar je hebt nog geen ideeën dan volgen hier voorbeelden die inspiratie geven:

Denk aan activiteiten voor personen die tot de risicogroep behoren. Een wijkbakfiets voor de wijk waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Een multiculturele wereldkeuken waar je samen kunt genieten van een maaltijd en de mensen. GroenHuis met een kringloopwinkel die je kan ondersteunen. Een AED met een reanimatiecursus organiseren. Verhoogd de veiligheid in je buurt. Vaste BBQ in de wijk met bankjes. Eetbaar groen in het Molukkenpark.

Over de Wijkstemdag De Wijkstemdag is in het verleden georganiseerd door het Wijkteam Korrewegwijk. In deze tijd waren er ruime geldmiddelen aanwezig ( Vogelaarwijken). Daarmee zijn er grote projecten gerealiseerd. Denk b.v. aan de vernieuwing van Speeltuin DIB en het project Korreweg schoon… dat doen wij gewoon( Milieustraten) en bij de Diephuisstraat een mooie speelweide tot stand gekomen. Korreweg Klassiek op het Bernoulliplein en vele kleinere projecten. De laatste drie jaar is de Wijkstemdag georganiseerd door het WOK (Wijkoverleg Korrewegwijk) Zij hebben toen subsidie aangevraagd voor deze 3 wijkstemdagen en er kwamen genoeg stemmen binnen om dit project veilig te stellen. In oktober 2018 heeft de Gemeente subsidie beschikbaar gesteld om weer een Wijkstemdag te organiseren. Er zijn toen ook goede projecten ingediend en uitgevoerd in 2018 maar vooral in 2019. Vandaar nu het vervolg in 2020 op dit leuke en succesvolle Wijkstemdagproject.

Door WOK en GoeieBuurt.

Comments


bottom of page