top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Ingezonden: Is het jouw schijtkat?Jouw schijtkat?

Katten zijn leuk maar niet in mijn tuin.

De kattenstront en katttenkots in mijn tuin die ik steeds moet opruimen is misselijkmakend. Ik spaar hiervoor zelfs plastic zakken, zodat ik de stront kan oppakken zonder vuile handen te krijgen en goed kan inwikkelen zodat ik niet elke keer de vieze geur van kattenstront in mijn neus krijg als ik iets weggooi in de afvalbak.

Laten liggen is geen optie, want ook dan stinkt het én er komt daar nog meer.

Ook loop ik zelfs de kans om ziek te worden van jouw kattenstront.

Ik ben het strontziek.


Als ik aangeef dat mijn plezier in mijn tuin en tuinieren waaronder groente en kruiden weg is, dan is dat niet anders. Er worden wel oplossingen aangedragen, allemaal dingen die ik moet doen omdat jij je kat niet bij je houdt, waaronder de meest achterlijke oplossing is om zelf een kat te nemen.

Kort door de bocht: ik moet doorlopend bezig om jouw kat uit mijn tuin te weren. Dat is toch raar?

En daar voel jij je niet bezwaard over? Jouw kat, jouw plezier en jouw verantwoordelijkheid.


Als kattenbezitter heb je talloze mogelijkheden om geen overlast te veroorzaken.

- Schaf geen kat (meer) aan

- Hou je kat in huis

- Laat je kat een uurtje per dag naar buiten

- Kattenbak in je tuin (misschien achterin) en die elke dag schoonmaken.

- Tuin afschermen zodat jouw kat er niet uit kan. Dat kan door gaas in een hoek van 45 graden en naar binnen gericht op je schutting te zetten. Er zijn mensen die dat uit zich zelf al hebben gedaan. Wat fijn om dat te zien!

Waarschijnlijk kun jij zelf nog betere dingen bedenken. Doe wat aan dit kattenprobleem en realiseer je dat er veel meer mensen last hebben van jouw kat.

Ik wens je veel plezier met jouw kat in jouw huis en tuin. Dan hebben jullie gezelligheid aan elkaar en dat was toch de reden dat je een kat in huis nam!


Een buurtgenoot die weer een tuingenieter wil worden en dat iedereen gunt.


Comments


bottom of page