top of page
  • Foto van schrijverRedactie

3 maart Bomenplantactie groot succes - Bomen zijn op!Boomplantactie 'Bomen zijn baas' groot succes - bomen zijn op WEGENS OVERWELDIGEND SUCCES GESLOTEN!

De voorraad is helemaal op. Bestellen is niet meer mogelijk. Dinsdag 2 maart kwam de boomplantactie 'Bomen zijn baas van de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en Landschapsbeheer Groningen in het nieuws en nu, een dag later, is de voorraad van enkele duizenden bomen en struiken (die met een forse korting voor 1 euro per stuk konden worden besteld) al helemaal op. We zijn uiteraard blij met dit enorme succes, maar betreuren het dat we veel gegadigden moeten teleurstellen.

Bomen zijn baas

Bomen verbeteren de biodiversiteit, zorgen voor het tegengaan van hittestress in de versteende omgeving, voor schaduw en verkoeling, houden water vast en nemen CO2 op. Bomen, houtwallen en bossen vormen in het landschap een belangrijke habitat voor vele soorten planten en dieren. We kiezen met deze actie voor inheemse soorten, die goed zijn voor de soorten die hier leven. En van meer groen in je omgeving word je bewezen gelukkiger. Oftewel: 'bomen zijn baas.’

Plan Boom ‘Bomen zijn baas’ wordt gesteund door de gemeente Groningen en de Provincie Groningen, en is onderdeel van het landelijke project Plan Boom van De Natuur en Milieufederaties en LandschappenNL om 10 miljoen bomen te planten in Nederland, gesteund door de Nationale Postcodeloterij.


Comments


bottom of page