top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Vanhulley zoekt vrouwen voor werk/leertraject

Vanhulley is weer op zoek naar nieuwe vrouwen die bij ons willen komen werken en leren. Daarom is onze werving weer van start gegaan. Hierbij wat meer achtergrondinformatie:

Traject

Elk jaar starten er minimaal 15 vrouwen bij Vanhulley. De vrouwen volgen bij ons een eenjarig traject. Dat traject bestaat uit het volgen van een entree niveau 1 opleiding Dienstverlening en Zorg aan het ROC Noorderpoort. Ze gaan 1,5 dag naar school en daarnaast werken ze 16 uur op het atelier bij Vanhulley. Daar leren ze naaien, maar leren ze ook andere vrouwen kennen, samenwerken, werknemersvaardigheden en er wordt alleen in het Nederlands gepraat. Ook proberen we de vrouwen te koppelen aan een praatmaatje, die 1 uur in de week taalcoaching biedt. Aan het einde van het jaar halen ze als het allemaal goed gaat hun diploma en gedurende het jaar wordt er gekeken naar de volgende stap: een vervolgopleiding, een eigen bedrijf, een stage of een betaalde baan.

Wat kost het?

Het kost vooral tijd, inzet en motivatie, maar geen geld. Het lesgeld, de begeleiding en vaak ook de kinderopvang wordt betaald.

Aanmelding

De opleiding start in september, maar de vrouwen zijn vanaf nu al welkom om mee te draaien in ons naaiatelier voor minimaal 16 uur per week. En dan zouden ze eventueel in september doorstromen naar de opleiding. Instroom is mogelijk na intake van het Noorderpoort. Ken jij of een van je collega’s vrouwen die al (bijna) ingeburgerd zijn en nog niet in het bezit zijn van een (V)MBO diploma dan kan er met mij contact opgenomen worden of ons algemene nummer 050-2606162. Je kan natuurlijk gezellig bij ons langskomen aan de Peizerweg 128, 9727 AN Groningen of bezoek onze nieuwe website op www.vanhulley.com

Goed om te weten: Ervaring met naaien is mooi meegenomen, maar geen pré!


Комментарии


bottom of page